27/2/17 – YachtFocus lanceert Co-brokerage

Wat is Co-brokerage?

‘Co-brokerage’ is een systeem binnen OpenBMS, waarmee samenwerkende bedrijven boten delen en hun onderlinge relatie managen. OpenBMS staat voor het Open Boat Management System van YachtFocus. Het is een marktleidend softwarepakket waarmee botenbedrijven overal op internet hun marketing- en salesactiviteiten aansturen: alle botensites, de eigen bedrijfssite, social media, bedrijfsbladen en nu dus ook: via collega’s.

OpenBMS bevat ook een uitgebreid CRM voor relatiebeheer, onder andere voor het versturen van mailings naar groepen klanten.

Jachtmakelaars werken graag samen en OpenBMS maakt het makkelijk

Een eigenaar geeft zijn boot bij een jachtmakelaar in bemiddeling. Deze jachtmakelaar kan als Central Agent een bevriende jachtmakelaar inschakelen, die als Co-broker de boot onder de aandacht brengt in zijn eigen regio of klantenkring. De Co-broker voegt de boot toe aan zijn eigen verkoopportefeuille, drukt hem af op eigen papier en adverteert de boot op zijn eigen bedrijfswebsite of op botensites waar hij wel adverteert maar de Central Agent niet.

Co-brokerage in OpenBMS is software waarmee makelaars naar believen onderlinge samenwerkingen aangaan en boten uitwisselen. Het is ook geschikt om boten permanent van de ene makelaar of vestiging aan de andere over te dragen.

Voordelen

YachtFocus Co-brokerage is geavanceerde software waarmee Central Agents de samenwerking in gang zetten, beheren en aansturen en dus ook kunnen beëindigen, en daarmee het terugtrekken van boten bij Co-brokers kunnen forceren. Bijvoorbeeld na verkoop van de boot of bij frictie in de relatie. De Central Agent bepaalt met welke Co-brokers hij samenwerkt. De Central Agent bepaalt ook welke boten beschikbaar zijn voor Co-brokerage.

Co-brokers kunnen overgenomen boten zelf bewerken, worden automatisch geïnformeerd over bijvoorbeeld prijswijziging bij de Central Agent en kiezen of ze wijzigingen bij de Central Agent wel of niet automatisch overnemen. Dat is bijvoorbeeld handig als een betere fotoserie beschikbaar komt. De Central Agent behoudt controle, zelfs over boten die al waren overgenomen door zijn Co-broker.

Het geheel wordt gedocumenteerd in speciale functies in OpenBMS, waarbij gebeurtenissen in Acties worden vastgelegd en waarbij het systeem automatisch partijen informeert over wijzigingen in de situatie bij de ander. De historie blijft bewaard.

Gratis

Co-brokerage is inbegrepen bij een YachtFocus-account. Dit omvat zowel adverteren op het YachtFocus netwerk van botensites, als het gebruik van OpenBMS met z’n vele mogelijkheden. Accounts beginnen bij € 56 per maand voor maximaal 12 gebruikte boten, 20 nieuwbouwboten en onbeperkt relatiebeheer en exportmogelijkheden.

OpenBMS is geadopteerd door alle brancheorganisaties, waarmee hun leden speciale voordelen worden geboden.

Meer info via YachtFocus, 020-4560995.

0

Voeg een Commentaar